skip to Main Content
da li je laserska epilacija štetna

Da li je laserska epilacija štetna?

U moru salona, poliklinika, klinika koje pružaju usluge laserske epilacije treba izabrati pravu adresu.

Veoma je važno dobro se raspitati o pružaocu usluga epilacije.

Većina, kako ženske tako i muške populacije želi da se reši neželjenih dlaka na telu. Međutim, iako je epilacija kao tretman već 30 godina prisutna u Srbiji, klijenti i dalje sumnjaju u bezbednost tretmana. Razlog tome je haos koji vlada na našem tržištu u oblasti epilacije, počevši od neproverenih i polovnih aparata, zastarelih protokola rada do nestručnog i priučenog osoblja.

Najčešća pitanja sa kojima se u DepilConcept brendu susrećemo jesu:

  • Da li je epilacija pazuha štetna?
  • Da li je epilacija intime bezbedna?
  • Laserska epilacija u trudnoći i u toku dojenja?
  • Da li smem leti da koristim tretmane epilacije?
  • Da li je laserska epilacija za mene ukoliko imam previše osetljivu kožu?

Zato se trudimo da svakom klijentu priđemo sa individualnim protokolima i da otklonimo sve eventualne brige i nedoumice pre nego što startujemo sa tretmanima.

DepilConcept protokoli i tehnologija za uklanjanje dlaka sa dugotrajnim rezultatima

Brend DepilConcept ima stroge protokole rada koji se moraju ispoštovati gde god da brend postoji.

Obavezne besplatne konsultacije su tu da se klijent bolje upozna sa nama, a i mi sa klijentom, njegovim potrebama i željama. Na samim konsultacijama, klijent ima mogućnost da se upozna sa brendom kao i sa tehnologijom koju brend poseduje.

S obzirom da jedini u Srbiji nudimo obe tehnologije za uklanjanje dlaka sa dugotrajnim rezultatima, Laser i IPL/SHR, preporučujemo klijentima da potpuno besplatno testiraju obe tehnologije kako bismo zajedno utvrdili koja je tehnologija najadekvatnija za klijenta. Nije svaki lek za svakoga, pa tako i kad je u pitanju laserska epilacija ili IPL/SHR epilacija.

Aparati koje koristimo u svakom DepilConcept centru su isključivo aparati poslednje generacije DepilConcept brenda. Činjenica da u franšiznom lancu brenda DepilConcept svi koristimo iste aparate je dokaz da biramo samo inovativnu tehnologiju za postizanje najboljih rezultata.

Kroz višedecenijsko iskustvo, formirali smo najsavremenije protokole rada koje ne poseduje niko drugi osim nas i to je naša tajna poslovanja i naša vrednost. Kako napreduje tehnologija tako se i protokoli rada menjaju i naš tim redovno radi na usavršavanju i usvajanju novih saznanja.

Kako funkcioniše epilacija i da li je štetna?

Svaki aparat za epilaciju radi po principu selektivne fototermolize. U prevodu to znači da aparat prepoznaje samo melanin dlake kao jedan od 3 hromofora u našem organizmu i trajno ga unuštava.

Preostala dva hromofora, krv i voda, aparat ne prepoznaje i zato ne postoji mogućnost da laserskom epilacijom uništimo npr. krvne sudove ili ostala tkiva.

Takođe, talasna dužina fleša koji se ispaljuje iz sonde aparata za lasersku epilaciju je dužine od 1064nm, a na toj dubini se nalazi samo koren dlake. Sva tkiva i žlezde se nalaze još dublje ispod kože, pa ne postoji mogućnost da se oštete i one najosetljivije zone kao što su pazusi i intima.

Dakle, iz gore navedenog, zaključujemo da je Laserska epilacija potpuno neinvazivan tretman koji ne oštećuje kožu niti ugrožava zdravlje Vašeg organizma na bilo koji način.

Jedino što Vam laserska epilacija može doneti jeste:

Da li trudnice i dojilje smeju na tretmane laserske epilacije?

Iako je laserska epilacija neinvazivna i bezbedna metoda, ona se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Međutim, ne iz razloga što je štetna za njih, već iz razloga što je organizam tada u potpuno drugom stanju, pojačan je rad hormona i samim tim ne možemo da garantujemo postizanje rezultata.

Dan „Otvorenih vrata“ u DepilConcept centru

Iz želje da svaki naš klijent dobije adekvatne informacije i otkloni eventualne nedoumice i strahove kada je laserska epilacija u pitanju, u ponudi imamo i dan „Otvorenih varata“ i to ne jedan već 2 u toku nedelje.

Svakog utorka i petka od 14-16h naša vrata su otvorena za svakoga ko želi da dobije više informacija o laserskoj epilaciji i da tom prilikom potpuno besplatno isproba obe tehnologije koje nudimo: Laser i IPL/SHR.

Posetite najbliži DepilConcept centar u Beogradu, Zemunu, Mladenovcu ili Čačku i uverite se zašto smo prava adresa za tretmane epilacije i jedinu metodu trajnog uklanjanja dlaka.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept