skip to Main Content
fototerapija koze lica depilconcept beograd akne rozacea fotopodmladjivanje bore

Fototerapija kože lica

Koža je naš najveći organ. Ima zaštitnu ulogu od UVA i UVB zračenja, mehaničkih povreda i od virusa i bakterija. Zatim ima ulogu u termoregulaciji i procesima ekskrecije (izlučivanje) koji se vrše kožnim žlezdama. 

Većina nas ne pruža dovoljno nege i olako shvata postojanje kože. Redovna i kontinuirana nega, omogući će nam da naša koža bude zdrava i ostvari sve svoje funkcije.

Kako da negujem svoju kožu?

Nije svaka nega za svakoga. Postoji nekoliko parametara koje moramo analizirati kako bi nega bila adekvatna i učinkovita:

 • 👉 Tip kože
 • 👉 Stanje kože
 • 👉 Ritam i način života, sredina i okruženje u kojem živimo
 • 👉 Ishrana
 • 👉 Godine života
 • 👉 Genetika
 • 👉 Hormonalni balans ili disbalans

Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, pravimo plan nege koja podrazumeva kombinaciju dnevne rutine nege u kućnim uslovima i povremenu profesionalnu negu kod kozmetičara.

 

Moramo da napomenemo, da jednom utvrđeno stanje, ne znači da do kraja života koristite istu negu, već je neophodno da je s vremena na vreme korigujete, jer se i faktori koji utiču na stanje naše kože menjaju, tj sa godinama starimo, sila gravitacije čini svoje, menjamo životne navike i sl.

Svaka dnevna rutina treba da sadrži jutarnje i večernje korake čišćenja, toniranja i adekvatnu negu tokom dana i tokom noći.

Pored kontinuirane rutine nege kože, iako nam je koža u dobrom stanju, veoma je važno da jednom u par meseci odemo kod kozmetičara na tretmane lica kako bi ta nega bila dubinska.

Međutim, ovi odlasci kod profesionalaca moraju biti češći ukoliko smo se suočili sa problemima i promenama na koži koje je neophodno lečiti i izlečiti.

DepilConcept fototerapija

U svim DepilConcept centrima u ponudi imamo neinvazivne tretmane lica kojima se ponosimo, jer bez iglica i veštačkih supstanci i potpuno bez ceđenja, stiskanja, bušenja i invazivnih metoda, postižemo vrhunske rezultate u tretiranju bora, akni, hiperpigmentacije, staračkih pega i rozacee.

Pored toga, tretmani fototerapije su idealni i za klijente koji imaju zahvalnu i zdravu kožu kao nega kojom postižemo da se takvo stanje što duže zadrži.

fototerapija fotopodmlađivanje kože lica bore opuštena koža

Fotopodmlađivanje – Bore i opuštena koža

Ovo su prvi vidljivi znaci starenja. Sa godinama, ćelije počinju da se razgrađuju, i zbog toga smanjuju proizvodnju kolagena i elastina, koji su odgovorni za čvrstinu i elastičnost kože. Osim prirodnog starenja, postoje i faktori koji podstiču razgradnju kože lica, poput pušenja, velike izloženosti suncu, upotreba nekih lekova, nedostatak hidratacije, među mnogim drugima.

Jedinstvena DepilConcept tehnologija koju koristimo pri tretmanima fotopodmlađivanja koristi pulsirajuće svetlo koje se pretvara u toplotu, podgreva kolagen i elastin, podstiče razvoj ova dva proteina koji su najzaslužniji za mladalački izgled kože.

Ovaj potpuno prirodan proces obnavljanja kože je primenjiv na sve tipove kože i odličan je kako za negu već vidljivih bora, tako i za prevenciju i odlaganje pojave prvih znakova starenja.

Opšte je poznato da već od 25. godine života, kolagen i elastin su sve manje zastupljeni, pa se DepilConcept tretman fotopodmlađivanja savetuje i devojkama koje već imaju 25+.

 

Tretman fotopodmlađivanja ne boli, veoma je prijatan i opuštajuć, traje 45min i sastoji se iz 4 faze:

 • 👉 Dubinsko čišćenje UltraSkin aparatom koji idealno izvlači nečistoću iz najdubljih slojeva, a blaga galvanska energija čini da se aktivira mikrocirkulacija kako bi se započeo proces buđenja kolagena i elastina.
 • 👉 Sam proces fototerapije uz pomoć sonde za fototerapiju uz korišćenje kontaktnog gela. Prvo se ispaljuju impulsi na svaku zonu na licu, a potom se fokusiramo samo na bore i predeo gde je koža opuštena. Sam tretman fototerapije toplotom dodatno stimuliše stvaranje kolagena i elastina i otvara pore kako bi se koža pripremila za preparate koje koristimo na kraju tretmana.
 • 👉 Nanošenje maske iz DepilConcept linije Collagenis. Collagenis linija je naša najnagrađivanija linija i predstavlja preparate za negu zrele kože i kože sklone borama. Maska dubinski hrani i umiruju kožu.
 • 👉 Tretman završavamo nanošenjem kreme protiv bora sa efektom botoksa iz Collagenis linije uz obaveznu opuštajuću masažu lica.

Tretman je moguće primeniti kako na licu, tako i na vratu i dekolteu. Prvi rezultati su vidljivi već pri prvom tretmanu, s tim što je neophodno uraditi seriju od 10 tretmana kako bi efekat podmlađivanja bio duži.

depilconcept fototerapija kože lica akne upalni procesi fleke ožiljci

Akne – Upalni procesi, fleke i ožiljci

Uzroci, okidači, simptomi

Akne su problem sa kojim se susreće veliki deo ljudske populacije. Najčešće se javljaju u periodu puberteta i traju do odraslog doba. Aknozna koža je koža koja je sklona prekomernom lučenju sebuma.

Zbog nemogućnosti da se taj sebum izbaci u potpunosti, dolazi do zacepljenja i razvoja bakterija u lojnim kanalima i pojava bolnih, upalnih procesa i crvenila na površini kože. Javljaju se na licu, vratu, dekolteu I leđima.

Različiti su uzroci i okidači pojave akni: genetika, hormonalni disbalans, lekovi, ishrana, stres, nedovoljna, odnosno neadekvatna nega kože. Ne lečenje akni dovodi do velikih problema.

Skloni smo da sami budemo svoji majstori kada ugledamo bubuljicu i da je sami istisnemo, međutim tim postupkom definitivno narušavamo građu kože i stvaraju se mikropovrede koje dovode do stvaranja ožiljka i fleka i pojave rošavog lica.

 

Proces lečenja i DepilConcept ekspertiza

Akne su neprelazno oboljenje, ali se njegovom lečenju mora pristupiti sistematski. Lečenje akni je proces, jer ni akne nisu nastale preko noći. Na prvom mestu, izuzetno je važno da se obratite stručnom licu koje će postaviti dijagnozu i napraviti plan i program lečenja.

DepilConcept brend ima ekspertizu u oblasti lečenja akni, fleka i ožiljaka od akni. Ta ekspertiza se sastoji iz više koraka i predstavlja jedinstven proces lečenja akni od svega što se nudi na našem tržištu:

 • 👉 Konsultacije – Pregled kože, postavljanje dijagnoze i određivanje procesa lečenja. U toku celog procesa, rade se redovne konsultacije i pregledi.
 • 👉 Tretman UltraSkin – čišćenje kože zahvaćene aknama
 • 👉 Tretman fototerapije – Intenzivna pulsirajuća svetlost ubija bakterije, rešava upalne procese i obnavlja kožu.
 • 👉 Concept+ proizvodi brenda DepilConcept za nastavak lečenja i nege u kućnim uslovima

Kao brend koji ima već 14 godina iskustva u oblasti fototerapije akni, susretali smo se sa izuzetno mladim ljudima koji dolaze preplašeni od prethodnih različitih tretmana koji bole i ostavljaju ozbiljne nuspojave i reakcije.

Zbog toga smo razvili tretman koji na prvom mestu nije bolan, izuzetno je prijatan i nakon tretmana nema crvenila i upala. U DepilConcept brendu na prirodan način, bez iglica i ceđenja, hemijskih pilinga i invazivnih metoda uspešno rešavamo akne, mitisere, fleke i ožiljke.

Kako izgleda tretman?

Tretman lečenja akni se sastoji od UltraSkin tretmana i Fototerapije. UltraSkin tretmanom na nežan način dubinski čistimo kožu zone koja je zahvaćena aknama, bez ceđenja i bola. Zatim se pristupa fototerapiji. 

Intenzivna pulsirajuća svetlost gađa bakterije koje izazivaju upalni proces. Te bakterije su izuzetno osetljive na svetlost i lako se neutrališu. Svetlost se pretvara u toplotu i na tom putu uništavanja bakterija, dolazi u kontakt sa kolagenom i elastinom.

Toplota podgreva i budi ta dva proteina i podstiče ih na razvoj i obnavljanje ćelija kože, što rezultira prirodnom obnovom kože i gubitkom crvenila, fleka i ožijaka nastalih od akni.

S obzirom da su ova dva tretmana neinvazivna i da koža nakon tretmana mora da obavi proces samoobnavljanja, neophodno je ponoviti ceo proces vise puta, odnosno uraditi seriju od 10 tretmana.

 

Prednost DepilConcept fototerapije akni

Ono što klijenti ističu kao veoma važnu prednost u odnosu na sve druge tretmane koje su probali jeste odsustvo bola i naglašavaju koliko je tretman prijatan i opuštajuć.

Zatim, crvenilo i reakcije nakon tretmana su minimalne, u zavisnosti od toga koliko je koža zahvaćena aknama, s tim što klijenti već odmah nakon tretmana primećuju da su upalni procesi nestali i da im je koža čistija i matirana.

Izuzetno im je važno to što nakon tretmana mogu odmah nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima, jer ne zahteva period oporavka. 

Concept+ PureSkin linija 

Kako bismo zaokružili ceo proces lečenja, na tretmanima fototerapije akni koristimo isključivo Concept+ proizvode iz PureSkin linije za negu kože sklone aknama, a to je pored Collagenis linije za negu zrele kože i kože sklone borama, naša najtraženija linija.

Izuzetno je važno da klijent nastavi negu kože i kod kuće u periodu između tretmana.

PureSkin linija sadrži Gel za umivanje i uklanjanje nečistoća, Tonik za vraćanje Ph vrednosti kože i umanjeno lučenje sebuma, i Fluid za dnevnu i noćnu negu kože sklone aknama i prekomernom lučenju sebuma koji matira i umiruje kožu.

 

Važno je problem prepoznati na vreme

Akne ne utiču samo na kožu ljudi već i na kvalitet njihovog života. Tinejdžeri u izuzetno osetljivom periodu svog života sa bubuljicama i aknama lako gube samopouzdanje, povlače se u sebe i doživljavaju ozbiljne stresove i emocionalne probleme.

Takođe, zbog raznoraznih saveta sa svih strana, pokušavaju da reše svoj problem na bezbroj načina, lutaju, a sve bez rezultata i lako gube nadu da će ikad rešiti svoj problem. Sve to utiče na razvoj ličnosti i dalji život osobe koja se susreće sa problemom koji izrokuju akne.

Zato DepilConcept brend ima misiju da vam pomogne u izlečenju akni, povratku samopouzdanja i kvalitetnijem načinu života i postizanju svog punog potencijala.

fototerapija kože lica hiperpigmentacija fleke od sunca rešenje depilconcept beograd srbija

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija i fleke sve više muči savremenog čoveka, jer su sunčeva zračenja sve jača. U letnjem periodu su fleke i promene najizraženije. Klijenti koji se susreću sa ovim promenama zaista muku muče da prikriju promene i nadaju se trajnim rešenjima.

Nažalost, trajno rešenje ne postoji. Zašto? Zato što je na tom mestu gde je nastala fleka, odnosno hiperpigmentacija, koža trajno izgubila pigment kada je fleka svetlija od ostatka kože ili suprotno, nakuplja se više melanina, tj pigmenta kada je fleka tamnija od ostatka kože. Međutim, ne gubite nadu.

Moguće je kontrolisati i odražavati stanje bez hiprepigmentacije uz pomoć DepilConcept tretmana Fototerapije fleka i hiperpigmentacije i Concept+ preparata iz Lumiderm linije.

 

Kako izgleda tretman fototerapije hiperpigmentacije?

U DepilConcept brendu izuzetno nam je važno da svaki tretman sprovodimo na čistoj koži kako na samoj površini tako i dubinski. Dakle, prvo pristupamo UltraSkin tretmanu kojim na potpuno neinvazivan način uklanjamo mrtve ćelije kože sa površine i svu nečistoću iz pora.

Tretman nije bolan i ne ostavlja crvenilo i proširene pore jer ne parimo kožu i ne vršimo mehaničko čišćenje, odnosno ne maltretiramo kožu. Zatim pristupamo fototerapiji.

DepilConcept fototerapija koristi pulsirajuće svetlo koje  stimuliše obnovu ćelija kože i čini ten ujednačenijim i sjajnijim. Nakon tretmana, višak melanina upija svetlo emitovano na fleke i pretvara ga u toplotu. Ova konverzija eliminiše pigmentirane ćelije bez oštećenja kože i homogenizuje svu kožu vraćajući joj ujednačenu boju.

Sa intenzivnim pulsirajućim svetlom, možete da eliminišete svaku benignu pigmentaciju kože, poput pegica, fleka od sunca, fleka nastalih starenjem, kao i druge.

Tretman je neophodno ponoviti kako bismo održavali postignuto stanje. Naročito je važno naglasiti da se u letnjem periodu radi tretman fototerapije uz primenu krema sa zaštitnim faktorom kako se hiperpigmentacija ne bi vratila.

DepilConcept fototerapija hiperpigmentacije pruža kvalitetniji način života

Ovim tretmanom, omogućavamo vam da imate čist i ujednačen ten čak i u letnjem periodu kada je hiperpigmentacija najizraženija. Nećete imati potrebu za teškim puderima i šminkom kako biste prikrili fleke, koža će moći u vrelim letnjim danima da diše, a vi ćete se osećati slobodno.

fototerapija kože lica rozacea paučinaste vene kapilari rešenje depilconcept beograd

Rozacea, paučinaste vene i kapilari

Rozacea se manifestuje kao trajno crvenilo izazvano širenjem malih krvnih sudova koji postanu vidljivi na površini kože, posebno na obrazima, nosu, čelu i bradi.

To je stanje koje se uglavnom vremenom pogoršava, ako se ne tretira, i postaje sve vidljivije i stvara osećaj peckanja i nelagode na licu.

Uz ovo, rezultira i niskim samopouzdanjem i može čak da ima psihičke posledice.

Primena DepilConcept fototerapije kod ovog stanja dopušta da se energija koju emituje ovaj tretman apsorbuje u krvi, što stvara grejanje i isusivanje krvi iz tih prosirenih krvnih sudova, a kasnije dok emitovana toplota izaziva vazodilataciju, odnosno povećava protok krvi I sprecava dalje sirenje krvnih sudova I pojava rozacee, paucastih vena I kapilara.

Nakon nekoliko nedelja kapilari se resorbuju i vidljivi simptomi ovog problema nestaju, kao i povezana nelagoda.

 

Zašto je DepilConcept fototerapija rozacee, paučinastih vena i kapilara baš za mene?

Najčešća zona koja je zahvaćena rozaceom je lice, odnosno obrazi i koren nozdrva.

Za sve koji se susreću sa ovim problemom to znači problem gubitka samopouzdanja, jer se crvenilo vidi i ispod jake šminke, prisutan je osećaj bola, peckanja i toplote na sam dodir i koža lica ne deluje čisto i negovano ma koliko vodili računa o koži.

Ovaj DepilConcept tretman omogućiće vam da više ne brinete o ovom problemu.

Kada su u pitanju kapilari i paučinaste vene na nogama nema potrebe da vam naglašavamo koliko ćete se divno osećati što nakon samo par tretmana slobodno oblačite suknje i haljine i kupaći kostim. Nema više neprijatnih i ružnih promena na nogama, a sve što ostaje je ujednačen ten kože.

ZAKAZIVANJE TRETMANA
Forma
Ime i Prezime
Ime i Prezime
Ime
Prezime