skip to Main Content
depilconcept stručno osoblje

Ko sprovodi tretmane epilacije u DepilConcept centrima?

Zbog velike zastupljenosti tretmana epilacije, svedoci smo da svako, u svakakvim uslovima i sa raznoraznim aparatima nudi najtraženiji tretman u svetu i kod nas.

Epilacija je delikatna usluga iz više razloga:

Sprovodi se na koži koja je najveći organ na ljudskom telu. Anatomija ljudskog tela je od izuzetnog značaja za bezbedno obavljanje tretmana.

U zavisnosti od tehnologije, aparati za epilaciju ispuštaju monohromatsku ili polihromatsku svetlost sa određenom energijom i izuzetno je važno dobro poznavati rad aparata, jer u suprotnom mogu nastati opekotine i ožiljci.

Dlake su na našem telu prisutne od samog rođenja i pored toga imaju osnovne 3 faze rasta u ciklusu od godinu i po dana, pa je neophodno dobro poznavati klijenta i ispratiti iz tretmana u tretman, kako bismo ga doveli do željenih rezultata.

Nisu sve dlake na našem telu jednakog pigmenta i jačine (debljine). One koje su na hormonalnim zonama su znatno jače, tamnije, gušće, dok recimo na licu, ramenima, prstima mogu biti paperjaste, svetle.

Na rast dlaka pored hormona, utiče i korišćenje suplementacije i određenih lekova.

Zbog svega toga navedenog, veoma je važno da tretman epilacije sprovodi stručno i edukovano lice.

Stroga franšizna pravila

stručno osoblje

DepilConcept brend u tom smislu ima stroga franšizna pravila kojih moraju da se pridržavaju svi učesnici u franšizi.

Prvo i glavno pravilo je da tretmani koji se nude u svakom DepilConcept Centru moraju da se odnose isključivo i samo na dlaku, jer smo mi eksperti u oblasti uklanjanja dlaka sa privremenim (depilacija) i dugotrajnim rezultatima (epilacija).

Dakle, ne nudimo sve i svašta od tretmana, jer želimo da budemo profesionalci u oblasti kojom se bavimo i time pružimo maksimalne rezultate svakom našem klijentu.

Drugo franšizno pravilo je da DepilConcept terapeut koji sprovodi tretmane epilacije mora da bude iz medicinske struke.

Naši terapeuti poseduju znanje iz oblasti anatomije kože kao i anatomije ljudskog tela s obzirom da su zone koje su najčešće epilirane upravo zone koje su i najosetljivije kao što su intima, pazusi, lice.

Jedinstvena DepilConcept obuka

Nije dovoljno da naši terapeuti dolaze iz medicinske struke.

Da bi se postao DepilConcept terapeut neophodno je da se uspešno završi DepilConcept obuka. Na obuci se usvajaju znanja o tehnologijama koje se koriste u svakom DepilConcept centru.

Naši terapeuti ne samo da su obučeni da rukuju aparatima i sprovode tretman, već poznaju po kom principu aparati rade, od čega su sastavljeni i kako se održavaju.

U pitanju je jedinstvena DepilConcept tehnologija za tretmane Laserske epilacije i za tretmane IPL/SHR epilacije.

stručno osoblje

Od velike je važnosti, da svako ko sprovodi tretmane epilacije poznaje po kom principu radi aparat za epilaciju, da poznaje energiju koja se koristi i prilagođava svakom klijentu posebno u zavisnosti od fototipa kože i karakteristika dlake.

Takođe, na obuci se uče i posebni DepilConcept protokoli rada koji su jedinstveni u svetu i kod nas. Ti protokoli rada omogućavaju maksimalno bezbedan i efikasan tretman koji dovodi do najboljih mogućih rezultata.

DepilConcept misija

Od samog osnivanja brenda, u cilju nam je da promenimo svest o tretmanima epilacije.

Nije dovoljno da mi budemo profesionalci, već je podjednako važno da sami klijenti imaju svest da tretmanima epilacije moraju da pristupe disciplinovano i posvećeno.

Neophodno je da razumeju koliko je važno da se drže saveta i smernica o ponašanju pre i posle tretmana epilacije kako bi se omogućila bezbednost i efikasnost tretmana.

Zajedničkim snagama jedino možemo postići željeni rezultat, a to je telo bez dlaka.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept