skip to Main Content
fotopodmladjivanje resite se bora na prirodan nacin

Rešite se bora uz fotopodmlađivanje

Ukoliko postavljate ova pitanja onda je DepilConcept tretman fotopodmlađivanja baš za Vas 👇

Zašto starim? Zašto imam bore? Zašto je moja koža opuštena?

Do pojave bora i opuštene kože dolazi zbog različitih faktora:

  • prirodan proces starenja, odnosno godine života
  • gravitacija
  • neumereno izlaganje UV zračenju
  • starenje zbog okoline (izduvni gasovi, cigarete)
  • hormoni
  • neadekvatna nega

Prevremeno starenje je moderni problem današnjice. Odnosi se na sve tipove kože i različita stanja, pa se može uočiti i već u ranim 20-im.

Da li ste znali da kolagen i elastin već posle 25. godine života imaju slabiju funkciju? Zato je neophodno uticati na veću koncetraciju ova dva značajna sastojka kože kako bi nam koža što duže bila mlada, zategnuta i zdrava.

Usled svih gore navedenih faktora koji utiču na starenje, u koži se povećava nastanak slobodnih radikala koji oštećuju građu ćelije, a ujedno se povećava aktivnost MAP-a koje utiču na slabljenje kolagena i elastina što izaziva nastanak bora. Uticajem ROS-a i MAP-a slabi hidrolipidna barijera i smanjuje se hijaluronska kiselina u koži. Koža više nije mlada i zategnuta i neophodno joj je podmlađivanje.

starenje koze resenje fotopodmladjivanje

Šta je fotopodmlađivanje, kome je namenjeno i koje su prednosti?

Fotopodmlađivanje je neinvazivan antiage metod lifting-a kože. Visoko pulsirajuća svetlost koja se koristi pri tretmanu fotopodmlađivanja prodire do kolagena, podgreva ga i na prirodan način (toplotom) ga budi. Rezultat je bolji status i tonus kože, bore i fine linije manje su vidljive, stabilnost dermisa, smanjene nazolabijalne bore, svež i mladolik izgled.

Tretman je namenjen svima koji se već susreću sa prvim borama, staračkim pegama i opuštenom kožom, kao i za sve one koji žele da spreče i odlože starenje kože. S obzirom da je u pitanju potpuno neinvazivan tretman, da ne koristimo hirurške metode zatezanja lica, nikakve iglice i hemiju, mogu ga koristiti i osobe u ranim 20-im godinama.

Izuzetno prijatan i opustajuć tretman, bez bola i iritacija, pa se odmah nakon tretmana možete vratiti svojim redovnim aktivnostima i obavezama. Već posle samo jednog tretmana, primetićete da je koža jedra, punija, zategnutija. Mnogi naši klijenti opisuju osećaj kao da su primili infuziju vitamina i vode, ali u predelu lica, vrata i dekoltea.

Kako izgleda tretman fotopodmlađivanja?

S obzirom da u DepilConcept brendu imamo profesionalce u oblasti nege kože, i protokol tretmana je specifičan od svega što se nudi u oblasti estetike.

Detaljno pripremamo klijenta i kožu za tretman fotopodmlađivanja. Nakon obaveznih konsultacija, pregleda stanja i određivanja tipa kože, pristupamo dubinskom čišćenju kože. Prilikom čišćenja, ispušta se i blaga galvanska energija koja dovodi do veće prokrvljenosti kože i bolje cirkulacije, pa je koža i čista i spremna da upije sve dobre sastojke koje koristimo pri tretmanu fotopodmlađivanja.

Samo fotopodmlađivanje se sastoji od procedure nanošenja kontaktnog gela i ispaljivanja impulsa na celo lice, vrat i dekolte, a potom ispaljujemo impuls samo na predelu gde postoje bore, fine linije ili opuštena koža.

Kada završimo, čistimo kožu od kontaktnog gela i nanosimo masku iz Concept+ linije pod nazivom Collagenis, a potom i kremu iz iste linije sa kojom klijent nastavlja sa daljim aktivnostima.

Veoma je važno da klijent stekne naviku i rutinu da između tretmana koristi Concept+ liniju Collagenis i kod kuće.

Period između tretmana i neophodan broj tretmana?

Period između tretmana je 10 dana, a prosek broja tretmana je 5-10 u zavisnosti od stanja kože, nakon čega se rade tretmani održavanja svakih 6 meseci.

Zašto DepilConcept tretman fotopodmlađivanja?

starenje kože rešenje fotopodmlađivanje

DepilConcept aparat za fotopodmlađivanje jedini prevazilazi sve do sada poznate metode neinvazivnog liftinga kože koji deluju samo na vodu u koži i stvaraju kratkotrajan efekat zategnutosti.

Sa svojom talasnom dužinom, DepilConcept aparat direktno stimuliše fibroblast koji kasnije sve vreme proizvodi kolagen i elastin, što dovodi do višegodišnjih rezultata liftinga.

Koža pamti!

Uvek imajte na umu da koža pamti, kako ono što joj činite loše, tako i sve dobro što činite za nju. Redovna nega, adekvatni tretmani i preparati, redovan i uredan san i što manje stresa, učiniće da vaša koža izgleda zdravo, negovano i blistavo. I zapamtite, nikad nije kasno da krenete sa negom, ali preventiva je zakon.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept