skip to Main Content
prirodne maske za suvu kosu

Prirodne maske za suvu kosu

Zdrava kosa je uvek u modi. Međutim, u ovom periodu godine kosa ume da nam bude izuzetno suva. Pogotovo nakon što se vratimo sa mora, jer je morska voda izuzetno isušuje.

Kako bi vaša kosa uvek bila negovana, naš savet je da joj jednom nedeljno priuštite dobar prirodni tretman.

U ovom blogu daćemo vam 3 predloga prirodnih maski za uspešnu borbu protiv suve kose.

1. Aloe Vera i jogurt

prirodne maske za suvu kosu

S obzirom da je teme glave, tj koža jedan od preduslova da kosa bude zdrava, aloe vera je sjajan izbor.


Priprema i tretman: 4 kašike gela aloe vera, 3 kašike jogurta i 2 kašike maslinovog ulja. Dobro pomešajte i nanosite na kosu od temena do krajeva. Neka stoji pola sata prekriveno kapom za tuširanje. Ispira se mlakom vodom i blagim šamponom.


2. Ricinusovo ulje

prirodne maske za suvu kosu

Ovo ulje vam je verovatno poznato po tome što se predlaže kao tretman za brži rast kose, trepavica i obrva. Ricinusovo ulje je dosta gusto, pa može nastati problem kod nanošenja, zato predlažemo da se „razblaži“ sa maslinovim uljem. Nikako sa vodom, jer se neće rastvoriti.


Priprema i tretman: u odnosu na dužinu kose, stavlja se 1-3 kašike ricinusovog ulja i 1 kašika maslinovog ulja. Dobro pomešajte i nanesite na teme glave i razmažite sve do krajeva kose. Izuzetno je važno da ovu masku nanesete na mokru kosu. Neka stoji sat vremena pokriveno kapom za tuširanje i onda isperite masku mlakom vodom i blagim šamponom.


3. Kokosovo ulje i med

prirodne maske za suvu kosu

Ovo je najbolja maska za oštećenu kosu i nju možeš da koristiš i dva puta nedeljno. Kosa je nakon ovog tretmana svilenkasta, meka i hidrirana.


Priprema i tretman: 1 kašika kokosovog ulja i jedna kašika meda. Pomešajte dobro i nanesite na suvu kosu. Neka stoji pola sata i isperite mlakom vodom i blagim šamponom.


Nema izgovora kada je nega kose u pitanju. Kosa je nešto što treba da nas krasi i da pokaže kako zaista vodimo računa o sebi. I nezaobilazan je detalj koji svaki muškarac primeti kod žene.

Zato smo se potrudili da vam predložimo maske čiji sastojci se mogu pronaći izuzetno lako, a najčešće ih već i imate kod kuće. Na sve to, nećete potrošiti previše novca, jer su sastojci jeftini.

Takođe, za pripremu maske i sam tretman vam treba od 30 minuta do sat vremena, što dodatno štedi vaše vreme. Krenite već danas i javite nam utiske koja maska vam najviše odgovara.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept