skip to Main Content
depilconcept nega stopala

Nega stopala

Nega stopala je izuzetno važna što zbog lepog izgleda što zbog zdravlja.

Zanimljivosti:

  1. Svakoga dana pređemo u proseku 10 000 koraka
  2. Na stopalima ima više nervnih završetaka nego na bilo kom delu tela
  3. U stopalima se nalazi 26 kostiju, 33 zgloba, više od 100 ligamenata i 19 mišića
  4. Na stopalima se nalazi oko 250 000 znojnih žlezda

Prema istraživanjima čak 73% populacije se stidi svojih stopala. Da li vi skrivate svoja stopala zbog ispucalih peta i suve kože ili vam se jednostavno ne dopadaju prsti na stopalima?

Odmah da razjasnimo, i najnepravilniji prsti na stopalima čak i sa čukljevima, izgledaće lepo na negovanim stopalima. Da bi koža bila mekana i glatka potrebna joj je stalna hidratacija.

Uz nekoliko jednostavnih koraka, vaša stopala mogu postati nežna.

Redovna kupka

depilconcept nega stopala

Kupku bi trebalo da praktikujete barem jednom nedeljno. Medjutim, kada prvi put osetite čari tople kupke na stopalima radićete to i češće.

Potopite stopala oko 20 minuta u mlaku kupku u kojoj ćete dodati i morsku so. Nakon toga ih obrišite peškirom. Zatim uzmite blagu turpiju i uklonite mrtvi sloj kože sa peta i prstiju. Za kraj nanesite odgovarajuću krenula negu stopala i obucite čarape.

Ovaj tretman bi trebalo da praktikujete uveče kada ćete pravo posle njega u krevet kako bi stopala odmarala i koža lepo upila kremu.

Streč folija i biljno ulje

depilconcept nega stopala

Ovaj tretman takođe preporučujemo da uradite baš pred spavanje jer što duže stoji to su bolji rezultati.

Namažite na stopala biljno ulje: kokos, badem, lavanda, susam. Masirajte stopala oko 10 minuta kako biste pospešili cirkulaciju i kako bi koža bolje upila ulje.

Uvijte streč folijom, obucite čarape i tako prespavajte. Ujutru operite stopala i nanesite adekvatnu hidratantnu kremu.

Piling od kafe, šećera i maslinovog ulja

depilconcept nega stopala

Piling je važan korak za lep izgled stopala. Ne samo da će Vaša stopala izgledati lepše, već ćete se bolje osećati i bićete rasterećeni i zadovoljni, jer se za dobar efekat ovog pilinga preporučuje masaža koja traje 30 minuta.

Preporučujemo da potražite na internetu savete za adekvatnu masažu stopala.

Za piling vam je potrebno: 50g šećera, 50g soca od kafe (skuvane kafe) i kašika maslinovog ulja. Nanesite ravnomerno na stopalo i masirajte 30 minuta. Nakon toga isperite piling i namažite kremu za stopala.


Najvažnija je rutina u bilo kojoj nezi, pa i kad je nega stopala u pitanju stopala.

Pored ovih tretmana, preporučujemo da nosite obuću koja je adekvatne veličine, da nosite pamučne čarape i da redovno i pravilno sečete nokte.

Redovnom higijenom pomoći ćete sebi i svojim stopalima. Vaša stopala će biti zdrava i lepa, a vi ćete povratiti samopouzdanje i nosićete bez problema obuću koja je otvorena.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept