skip to Main Content
nega kože tokom covid pandemije korona corona virus srbija beograd

Nega kože tokom pandemije

U eri pandemije morali smo da se prilagodimo novom načinu života i specifičnoj nezi kože ruku, lica i tela u kućnim uslovima. U periodima kada ne možemo da koristimo profesionalne tretmane u estetskim centrima, susrećemo se sa još većim izazovima da naša koža ostane zdrava i negovana.

DepilConcept brend pored profesionalnih tretmana, poseduje i 20 različitih preparata za negu kože ruku, lica i tela u kućnim ulosvima. Svaka linija proizvoda napravljena je za negu različitih tipova kože i potrebama naših klijenata. Izdvojićemo preparate koje je neophodno da imate kako bi vaša nega u doba pandemije bila na najvišem nivou.

Nega kože ruku

Prva linija prevencije širenja virusa jeste često pranje ruku. To dovodi do dehiratacije kože ruku praćeno svrabom, peckanjem, ispucalom kožom. Takva koža je oštećena i postaje manje otporna, pa virusi lakše prodiru kroz kožu u organizam.

Svi ste sigurno pomisli da ispada da je bolje da se ruke ne peru. Međutim, nije tako.

Često pranje ruku je obavezno, s tim što je neophodno da nega kože ruku bude podjednako učestala. Šta to znači? To znači da svaki put kada operemo ruke, namažemo tanak sloj kreme koja je isključivo za negu kože dlana i nadlanice.

DepilConcept Hidraderm krema je stvorena za negu kože ruku, jer par sekundi nakon nanošenja, nestaje osećaj peckanja i svraba, koža postaje glatka i nahranjena. S obzirom da je lagane strukture, koža je brzo upija, pa dlanovi i nadlanice neće biti lepljive i masne. Sadrži glavne sastojke za negu izuzetno osetljive kože: parafin, glicerin, morske alge i cold cream.

Savet: Ruke dobro osušiti posle pranja, a pre nanošenja kreme, i to ne agresivnim trljanjem, već tapkanjem ubrusom ili peškirom.

Nega kože lica

Često nošenje zaštitnih maski sprečava da koža diše, pore se lakše zapuše, pojavljuju se mitiseri, akne, crvenilo… Sa druge strane, sve više radimo od kuće, pa se hranimo nezdravo, više jedemo slatke i slane grickalice i prerađenu hranu koja izuzetno loše utiče na stanje kože lica.

Koža lica zahteva više koraka kada je svakodnevna nega u pitanju i možemo je podeliti na jutarnju i večernju negu.
a) jutarnja nega: čišćenje, toniranje, zaštita od UV zračenja, dnevna nega.
b) večernja nega: čišćenje, toniranje, noćna nega.

Za čišćenje i toniranje savetujemo Hidracare Emulziju za umivanje i Hidracare Tonic za vraćanje Ph vrednost koži.

hidracare tonik emulzija depilconcept srbija beograd

Kako biste kožu zaštitili od štetnih UV zračenja, neophodno je koristiti UV Block spf50 koji je lagane strukture, ne ostavlja masan trag na koži.

uv block krema depilconcept srbija

Dnevna krema iz Hidraskin linije održava hidrataciju kože i idealna je kao podloga na koju možete naneti odgovarajući puder, jer idealno matira kožu.

hidraskin krema depilconcept srbija beograd

Večernja rutina treba da sadrži iste preparate za čišćenje i toniranje, s tim što se razlikuje noćna krema koja treba da bude iz linije proizvoda za vaš tip kože: za suvu kožu Hidraskin krema, a za zrelu kožu Collagenis krema sa efektom botoksa.

Savet: Jednom nedeljno uraditi piling kože Activeskin pilingom za lice kako biste uklonili mrtve ćelije kože.

Nega kože sklone aknama

Ovde posebnu pažnju poklanjamo koži sklonoj prekomernom lučenju sebuma i pojavi akni i mitisera, jer klijenti zbog čestih zatvaranja estetskih centara ne mogu ispoštovati redovan odlazak kod kozmetičara na higijenske tretmane. Zato je važno da kod kuće ispoštuju rutinu nege kože.

Pureskin liniju je neophodno koristiti svakodnevno: Pureskin Emulzija za čišćenje, Pureskin Tonic za toniranje i Pureskin fluid za dnevnu i noćnu negu. Jednom nedeljno preporučujemo i korišćenje Pureskin maske za lice.

Nega kože tela

Sedalački način života koji imamo od pojave pandemije, dovelo je do toga da nam se javljaju bubuljice na gluteusima, butinama, leđima. Dužim sedenjem, koža ne može da diše, pa se pore lakše zapuše. Zato je neophodno da jednom nedeljno radimo detaljan piling kože tela.

Actiderm piling za telo je lagane strukture, odgovara svakom tipu kože, jer nije agresivan. Sadrži morsku so i sastoje morskih algi, tako da prilikom tuširanja imate osećaj da ste na moru što vas dodatno relaksira.

Nakon pilinga i tuširanja, savetujemo nanošenje Hidraderm kreme za telo laganim i kružnim pokretima.

Savet: Tuširajte se mlakom vodom, jer vruća i hladna voda isušuju kožu i stvaraju osećaj neprijatnosti, peckanja i svraba.

Redovna nega je preduslov zdrave kože i nemojte je preskakati i odlagati. Nikada nije previše rano početi sa negom, jer ne zaboravite, koža pamti. Koža je jedan organ, i ona ako je oštećena na jednom delu, ona je cela osetljiva. Zato je važno posvetiti se svakom njenom delu.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept