skip to Main Content
zašto je važno da se tretmani epilacije rade redovno i u kontinuitetu

Zašto je važno da se tretmani epilacije rade redovno u kontinuitetu?

Rađamo se sa dlačicama

Na početku treba da naglasimo da je laserska epilacija proces i da ne postoji magični štapić koji će Vas osloboditi dlaka nakon samo jednog tretmana epilacije. I sami znate da su dlake na našem telu prisutne od kad znamo za sebe, odnosno rađamo se sa njima. Zanimljiva je informacija da čak i kad čovek premine, kosa, nokti i dlake nastavljaju svoj rast neko vreme.

Zašto dlake rastu?

Rast dlake je pod kontrolom hormona. Sve one nežne, paperjaste dlačice pre puberteta, u pubertetu postaju jače, tamnije, kovrdžave i takve ostaju i kada izađemo iz puberteta. Na količinu i tip dlake ne možemo uticati, već je sve stvar genetike. Kada je u pitanju hormonalni disbalans, tada dlake postaju još jače, gušće, tamnije, pa ih čak dobijamo tamo gde ih nismo ni imali. Koliko je to neprijatno i koliko utiče na samopouzadanje znaju samo oni koji su se suočili ili se suočavaju sa ovim problemom. Dobra vest je da u DepilConcept brendu imamo rešenje i za ovu vrstu problema, pa se mogu postići odlični rezultati, samo je neophodno da klijent tada bude veoma uporan i strpljiv.

Broj tretmana i period između tretmana epilacije

Pitanja kao što su: „Koliko mi je potrebno tretmana laserske epilacije„, „Koliko često treba da dolazim na tretmane„, „Koliki je period između tretmana epilacije“ su pitanja koja najčešće postavljate i u potpunosti vas razumemo. Svima nam je veoma važno da do glatke kože dođemo što pre za što manje novca. Brend DepilConcept je i nastao u želji da epilacija bude dostupna što većem broju klijenata i da postizanje rezultata bude efikasno i ekonomično. Medjutim, ne po svaku cenu.

Kao franšizni brend, imamo tu privilegiju da zbog većeg lanca estetskih centara oborimo cenu samog tretmana epilacije, ali na razuman nivo. Reći ćete sada: “ Uvek može i jeftinije.“ Tu se vraćamo na rečenicu: da nećemo ukloniti dlačice po svaku cenu. Aparati za epilaciju su kompleksni aparati i njihovo održavanje je veoma važno radi postizanja rezultata. Sonda (kao najskuplji deo aparata) mora redovno da se menja, a ništa manje važan nije ni redovan servis sistema za hlađenje i same unutrašnjosti kućišta sa propratnim delovima. Sve to su dodatni trškovi. Nažalost, u Srbiji veoma veliki broj pružaoca usluga epilacije ne menja sonde i ne radi redovne servise, pa zato može da stavi veoma nisku cenu samih tretmana.

Ne treba da vam bude cilj da drastično uštedite, jer ćete sebi napraviti drugi problem i dodatne troškove zbog neispravnih i nekontrolisanih aparata. Zato je uvek savet svih doktora i dermatologa da se dobro raspitate o pružaocu usluga epilacije pre nego što počnete sa tretmanima epilacije.

potreban broj tretmana za epilaciju depilconcept

Da se vratimo na pitanja “Koji je period između tretmana epilacije?” i “Koliko je potrebno tretmana?”.

Period između tretmana zavisi od zone koja se tretira. Hormonalne zone kao što su lice, pazusi, intima se rade češće i to se isključivo definiše nakon konsultacija i pregleda u DepilConcept centrima, dok se ostale zone rade na period od 3-4 nedelje. Isto važi i za broj tretmana: za hormonalne zone budite spremni da ćete morati da uradite veći broj tretmana od proseka broja tretmana za ostale zone. Prosek tretmana za zone koje nisu hormonalne je 5-7 tretmana.

Odmah da napomenemo, sve je veoma individualno i zato u DepilConcept centrima pratimo naše klijente, vršimo redovne kontrole i preglede u periodu između tretmana.

Takođe, često se desi da klijenti već posle 2. ili 3.tretmana budu izuzetno zadovoljni i smatraju da više ne treba da rade tretmane epilacije. Međutim, postignuti prvi rezultati neće dugo trajati ukoliko ne uradite ceo ciklus epilacije,  a ono podrazumeva da se odradi preporučen broj tretmana kako bismo uništili sve dlake u anagenoj fazi rasta.

Ne očekujte čarobni štapić, a kada se odlučite za tretmane laserske epilacije budite strpljivi i disciplinovani kako biste konačno uživali u osećaju glatke kože.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept