skip to Main Content
da li je laserska epilacija u potpunosti bezbedna ili ne depilconcept beograd

Epilacija – bezbedna ili ne?

Da li smem da epiliram pazuhe i intimu? Da li smeju devojčice da koriste tretmane epilacije? Da li je laser medicinski? Da li se preporučuje epilacija za maloletna lica? Da li laserska epilacija utiče na žlezde? Da li epilacija stvara opekotine i trajna oštećenja kože?

Najčešća pitanja sa kojima se susrećemo na konsultacijama u svim DepilConcept centrima. Pa hajde da razjasnimo da li je epilacija bezbedna i kome se preporučuje.

Epilacija – neinvazivna metoda

Da li ste znali da epilacija spada u neinvazivne tretmane? Laserska epilacija koristi isključivo svetlosnu energiju za uklanjanje dlaka. Svetlosna energija prepoznaje samo i jedino melanin dlake koji se najviše nalazi u korenu dlake, odnosno folikulu.

Kada prepozna melanin, svetlosna energija se pretvara u toplotnu energiju i prži koren dlake. Na putu do trajnog uništenja folikula dlake, svetlosna i toplotna energija nikako ne mogu da stignu do žlezda i krvnih sudova kao ni okolnih tkiva, što je čini izuzetno bezbednom metodom za sve klijente.

Kontraindikacije za tretman epilacije

Praktično ne postoje kontraindikacije za ovaj tretman. Lasersku epilaciju ne bi trebalo da koriste klijenti koji imaju bilo koju vrstu tumora, zatim klijenti koji su dugogodišnji dijabetičari, a ne drže pod kontrolom ovu autoimunu bolest. Zatim, klijenti koji su imali bilo koju intervenciju koja zahteva totalnu anesteziju i u tom slucaju epilaciju ne radimo najmanje 3 meseca od intervencije.

Epilacija – maloletna lica

Uklanjanje dlaka sa dugotrajnim efektom je moguće sprovoditi kod klijenata koji imaju manje od 18 godina. Tačnije, epilacija je dozvoljena već kod devojčica od 12-13 godina. Najbolje je početi proces epilacije nakon 3 uzastopna redovna menstrualna ciklusa. Epilacija ne utiče na hormone i njihov rad, s toga ne postoji bojazan da se već u tinejdžerskom dobu izborite sa dlačicama.

Epilacija – trudnice i dojilje

Ovo je osetljiva grupa klijenata. Epilacija je bezbedna za trudnice i dojilje, jedino se ne preporučuje da tada radimo tretmane epilacije baš zato što hormonalni balans nije savršen. U tom slučaju često ne postižemo željene rezultate jer hormoni tada bujaju i veoma su nestabilni i uzrokuju novi rast dlačica.

Ukoliko i posle ovog bloga niste sigurni da li je epilacija bezbedna bas za Vas, nudimo Vam potpuno besplatne konsultacije. Na tim konsultacijama uvek pružamo mogućnost besplatnog testiranja tehnologije koju imamo u ponudi u svim DepilConcept centrima širom sveta.

Zakažite besplatnu konsultaciju 👉 KLIKNITE OVDE

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept