skip to Main Content
depilacija šećernom pastom

Depilacija šećernom pastom

Šećerna pasta se koristila još u Starom Egiptu i zbog toga se depilacija šećernom pastom naziva i Egipatska depilacija. Izuzetno prirodna metoda uklanjanja dlaka.

U novije vreme se naziva i prirodna epilacija, jer redovnim korišćenjem dovodi do redukovanja broja dlaka na tretiranim zonama.

Šta je i kako se koristi?

Sastav paste je 100% prirodan te je ona namenjena klijentima koji imaju zaista osetljivu kožu. Osnovni sastav su voda i šećer, a dodaju se limun, med, ekstrakt aloae i nevena koji su poznati po svom lekovitom dejstvu na kožu.

Druga prednost ove depilacije je i ta što ne moramo da čekamo da nam dlačice izrastu kao za klasičnu depilaciju.

Dovoljno je da nam dlake budu duge 1-2 mm kako bismo mogli da radimo depilaciju šećernom pastom. Šećerna para se nanosi u smeru suprotnom od smera rasta dlake i na taj način obavije dlaku i naglim potezima u smeru rasta dlake, čupamo je iz korena.

Ova metoda ne dovodi do urastanja dlake, jer uklanja dlaku u smeru rasta pa koren ne doživljava traumu zbog koje bi se branio tako što povija dlaku nazad u kožu kao što je slučaj kod klasične depilacije i brijača.

depilacija secernom pastom

Depilacija šećernom pastom nije agresivna za kožu, jer praktično se ni ne lepi za kožu kao hladan vosak i ne uklanja površinski sloj kože. Takođe, nije vruća kao topli vosak. Ovo je čini i bezbolnom metodom uklanjanja dlaka.

Šećer koji je osnovni sastojak ovog preparata je prirodni konzervans i sprečava nastanak bakterija. Koža posle šećerne paste ostaje čista i nije lepljiva.

Jedna od veoma važnih karakteristika ove metode uklanjanja dlaka je ta što se jednom upotrebljena pasta baca.

Nama u DepilConcept brendu higijena i bezbednost naših klijenata je na prvom mestu. Pa kao što kod klasične depilacije iskorišćeni topli vosak odmah bacamo, ne pretapamo, tako je i kod depilacije šećernom pastom.

Svaki put kad uzmemo deo paste za tretman i iskoristimo ga na određenoj zoni odmah nakon toga bacamo, jer jednom razrađena pasta više nije za upotrebu.

Zaključak:

Ukoliko do sad niste imali prilike da isprobate depilaciju šećernom pastom, možda je sad baš pravo vreme. Učinite nešto za sebe lepo i priustite sebi depilaciju koju je koristila i Kleopatra lično.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept