skip to Main Content
da li je laserska epilacija leti bezbedna

Da li je epilacija leti bezbedna?

Sada kad su stigli topli i sunčani dani problemi sa kožom su uočljiviji. Uporne dlake, feke i bubuljice od uraslih dlaka i suva koža nas sprečavaju da se potpuno opustimo tokom leta. Odlučili ste se za epilaciju ali ne znate da li je ona leti bezbedna?

Imamo dobre vesti!

Epilacija u DepilConcept-u je bezbedna čak i leti!

Tehnologija koja se koristi za tretmane epilacije u svim DepilConcept centrima je najinovativnija tehnologija u 21. veku. Naši tehnolozi su radili na formiranju aparata koji će biti bezbedni za tretmane epilacije kod preplanule kože i kože tamnije puti. Sve zato što DepilConcept brend radi na prostorima Portugala i Brazila, gde su obe nacije prirodno tamnije puti.

3 važne karakteristike DepilConcept tehnologije:

  1. Sofisticirani svetlosni zraci rade po principu selektivne fototermolize. To znači da svetlost prepoznaje samo melanin dlake i ništa drugo. Dakle, sve što će biti uništeno jeste koren dlake.
  2. Programirana talasna dužina i intenzitet. Naši aparati rade na određenim talasnim dužinama koje su unapred programirane da idu samo do korena dlake i ne dublje od toga. Time se sprečava da svetlost ošteti okolna tkiva. Takođe, intenzitet se podešava za svakog klijenta posebno i na osnovu senzitivnosti svakog klijenta određujemo parametre.
  3. Različite vrste svetlosti. U svim DepilConcept centrima u ponudi imamo dve tehnologije epilacije: Laser i IPL/SHR. Razlika je u tipu svetlosti, odnosno kod Lasera se koristi monohromatska svetlost a kod IPL/SHR se koristi polihromatska svetlost koja je daleko nežnija za kožu.

U procesu epilacije smete da se sunčate!

Ako krenete sa epilacijom pred leto ili u toku leta, ne morate izbegavati bazene, gradske plaže, sunčanje na terasi i dvorištu. Preplanula koža nam nije prepreka za tretmane epilacije. Treba izbegavati sunčanje dva dana pre tretmana i na sam dan tretmana, kako bi koža bila odmorna. Nakon tretmana, sve je dozvoljeno.

Važno je negovati kožu u procesu epilacije, odnosno raditi redovan piling i hidrataciju. Epilacija pomaže i obnovi kože, jer svetlost deluje terapeutski na kolagen i elastin. Podstiče proizvodnju vlakana i proteina koji podstiču regeneraciju kože. Koža će vam biti zahvalna i izgledaće nikad bolje.

Besplatne konsultacije

Ukoliko još uvek imate nedoumice i pitanja, zakažite svoje besplatne konsultacije i tom prilikom besplatno testirajte obe tehnologije koje postoje u DepilConcept centrima. Potrudićemo se da vam odgovorimo na sva pitanja i objasnimo proces epilacije jer smo eksperti u oblasti epilacije i fototerapije.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept