skip to Main Content
bubuljice na ledjima

Bubuljice na leđima

Zašto nastaju bubuljice na leđima?

Bubuljice na leđima pogađaju podjednako oba pola u različitim životnim dobima i niko ih ne voli.

Većina ljudi bubuljice i akne povezuje sa nedovoljnom higijenom, pa je osobe koje imaju ovaj problem u velikoj meri sramota i pokušavaju odećom da ga prikriju.

Verujemo da većina vas već zna da akne i bubuljice nastaju zbog mnogo faktora: genetika, loša i neadekvatna ishrana, hormonalni disbalans, lekovi, prekomerno lučenje sebuma i znojenje.

Međutim, da li ste znali da sintetička i nekvalitetna odeća može uzrokovati nastanak bubuljica na leđima?

Veoma je zanimljiva činejnica da su sportisti ti koji se najčešće susreću sa bubuljicama na leđima, jer je odeća u kojoj vežbaju obično od veštačkih materijala i na sve to dodajte sprave za vežbanje prepune bakterija koje veoma lako dolaze do kože kroz znoj i otvorene pore.

Pored sportista, tinejdžeri se u svom najosetljivijem periodu takođe veoma često susreću sa bubuljicama na leđima. Često umeju da zanemare bubuljice na leđima, jer su akne na licu vidljivije i postaju prioritet.

Da li su bubuljice na leđima tu tokom cele godine?

Istina je da bubuljice na leđima ne poznaju godišnja doba, ali zimi i leti su najviše prisutne. Zimi su tu zato što najčešće nosimo sintetičke džempere i rolke direktno na golu kožu, bez pamučnih majici i potkošulja.

Sintetika izaziva iritaciju kože, pogotovo ukoliko je nosite više sati u toku dana. Leti je uzrok nastanka bubuljica toplota i znojenje.

Previše uska odeća u kojoj koža koja se znoji ne može da diše, već sve mrtve ćelije kože ostaju zalepnjeni na koži, dolazi do zapušavanja pora i nastanka mitisera i upalnih procesa akni i bubuljica.

Kako se leče bubuljice na leđima u DepilConcept centrima?

Često se smatra da je lečenje bubuljica na leđima teško i dugotrajno. Uz DepilConcept fototerapiju, lečenje akni je bezbolno, efikasno i brzo.

Naime, tretman fototerapije se sastoji iz 3 faze:

UltraSkin aparatom se očiste pore, akne, sebum, mitiseri. Ovaj deo tretmana je bezbolan, jer prilikom tretmana koristimo samo špatulu koja klizi po koži i nema ceđenja i istiskivanja bubuljica.

Zatim prelazimo na terapiju visokopulsirajućom svetlošću koja ima za zadatak da uništi sve bakterije koje se nalaze na koži i u porama, a koje su uzrok nastanka upalnih procesa, odnosno akni i bubuljica. Ovaj deo tretmana takođe nije bolan, šta više, oseća se blaga toplota koja često ume da uspava naše klijente.

I treći korak je nanošenje Concept+ maske za umirivanje i vraćanje balansa kože koja se drži 15 min.
Ovakav tretman bi trebalo ponavljati na 10 dana do potpunog nestanka problema.

Koja je prevencija?

✅ Nošenje odeće od prirodnih materijala: pamuk, bambusovo platno.. Ovde treba naglasiti da uska odeća, pa čak i kad je prirodna nije dobra za naše telo i našu kožu. Uvek birajte prirodnu i komotnu odeću kako bi Vaša koža uvek disala.

✅ Kada vezbate, koristite uvek čist peškir kao podlogu, jer sve sprave, pa čak i one koje koristimo u sopstvenom domu imaju na sebi prašine, mikročestice, bakterije koje veoma lako prodiru kroz našu kožu kada se više znojimo.

✅ Deterdžent i omekšivač menjati dok ne otkrijete koji vam najviše odgovara i nikada ne koristiti više od preporučene doze za pranje veša.

✅ Posteljina i peškiri koje koristite nakon umivanja i tuširanja treba redovno da se menjaju.

✅ Isprati veoma dobro kupke u toku tuširanja kao i regenerator za kosu, jer su veoma gusti i „teški“ za našu kožu

✅ Promenite način ishrane. Na barem mesec dana izbacite sve nezdrave namirnice i videćete pomak, a to će vas motivisati da nastavite sa zdravom ishranom i nakon što se rešite bubuljica.

✅ Tokom letnjih dana, u jutarnjim časovima izložite kožu leđa suncu i vitamin D će odraditi svoje.

✅ Jednom nedeljno obavezno uraditi piling leđa kako biste uklonili mrtve ćelije kože.

Počnite već danas sa rešavanjem bubuljica na leđima. DepilConcept fototerapija i praktični saveti će vam omogućiti da se ovog leta ne stidite vaših leđa i da se slobodno raskomotite.