skip to Main Content
akne oziljci lecenje resenje depilconcept

Akne i ožiljci od akni

Šta su akne?

Akne su upalni procesi nakon što se zapuše lojne žlezde i kanali. Prirodno je i zdravo da lojne žlezde postoje. One čine našu kožu elastičnom i zdravom. Međutim, problem nastaje kada se izvodni kanal žlezde začepi zbog prljavštine i mrtvih ćelija kože i loj ne može da se izbaci. Dolazi do nekontrolisanog nakupljanja bakterija i na kraju upalnih procesa.

Mogu se pojaviti na licu, vratu, leđima i grudima. Kod rešavanja problema akni od velikog je značaja da se reaguje na vreme, odnosno da počnete sa lečenjem od pojave prvih akni.

Akne su izlečive

Iako se svima koji imaju akne i bubuljice čini kao da agoniji nema kraja i da nema preparata i tretmana koji nisu probali, rešenje zaista postoji. Lečenju akni neophodno je pristupiti sistematski i pronaći uzrok njihovog nastanka. Ti uzroci mogu biti raznorazni:

 • nasledni faktor
 • hormonalni disbalans
 • policistični jajnici
 • intolerancija na određenu vrstu namirnica
 • životne navike.

Baš zbog raznolikosti uzorka, univerzalno rešenje ne postoji, zato svakom klijentu treba prići individualno i pronaći adekvatnu terapiju. Ovo podrazumeva kombinovanje kozmetičko-dermatoloških preparata i tretmana.

Važno je da napomenemo da akne nisu zarazno oboljenje i da nisu znak nedostatka higijene. Baš naprotiv, često osobe koje se bore sa aknama, vode više računa o higijeni.

DepilConcept fotoakne tretman

DepilConcept je razvio jedinstven sistem rešavanja problema akni i bubuljica. Akne su kompleksan problem i zato se i njihovo lečenje sastoji od više koraka i kombinacija.

DepilConcept ekspertiza u lečenju akni se sastoji od:

 1. Tretman u samom Centru:
  a) Dubinsko čišćenje – neinvazivnim UltraSkin tretmanom uklanja se nečistoća, višak sebuma i mrtve ćelije kože
  b) Smirivanje upale zlezda i okolnog tkiva – Fotoakne tretman koristi visokopulsirajuću svetlost, koja se u kontaktu sa aknom pretvara u toplotu, ubija sve bakterije i umiruje upalni proces. Svi tretmani se rade isključivo aparatima brenda DepilConcept, odnosno tehnologijom poslednje generacije.
 2. Tretman kod kuće – klijent uporedo sa tretmanom nastavlja sa negom kože u kućnim uslovima. Svakodnevno koristi 3 preparata iz Pureskin linije brenda DepilConcept za problematičnu kožu: Gel za umivanje, Tonik za vracanje Ph vrednosti kože i Flud za negu. Jednom nedeljno radi piling kože preparatom iz DepilConcept linije Activderm i koristi masku iz Pureskin linije.
 3. Higijenski režim – Ukoliko je moguće, klijent ne koristi više peškir, već isključivo ubrus za brisanje lica, češće menja jastučnicu i manje dodiruje lice.
 4. Promena ishrane i životnih navika – jako je važno da klijent shvati da je rutina značajna i da mu u tom procesu ništa nije preče. Menjanje ishrane podrazumeva da se klijent hrani više zdravim i svežim namirnicama i da izbegava masnu, prerađenu hranu.

Ožiljci i hiperpigmentacija od akni

Ožiljci i fleke nastaju nestručnim i neadekvatnim lečenjem. Često klijenti sami budu svoji majstori. Dobra vest je da postoji rešenje i za ovaj problem.

DepilConcept tretman Fotohiperpigmentacija uspešno uklanja ožiljke i fleke uzrokovane aknama, u kombinaciji sa Lumiderm linijom preparata brenda DepilConcept koju klijent koristi kod kuće. Broj tretmana i njihova uspešnost zavisi od stanja kože, odnosno starosti ožiljaka i fleka. I ovde je od značaja trenutak kada ćete početi sa tretmanima.

Lečenje akni, ožiljaka i fleka je dugotrajan proces i zahteva puno strpljenja kako od strane klijenta tako i od strane terapeuta. Klijent mora da shvati da problem neće proci preko noći, da je neophodno da istraje i da ne dira sam akne i bubuljice.

U suprotnom sve što će postići je stvaranje većeg broja akni, ožiljaka i fleka.

Da li je DepilConcept proces lečenja akni bolan?

Ukoliko je strah od bola i nuspojava nešto što vas sprečava da započnete rešavanje problema, onda je DepilConcept centar vaš spas.

Tretmani UltraSkin, Fotoakne i Fotohiperpigmentacija nisu bolni i nisu invazivni, zato nema nikakvih nuspojava. Dakle, nema bola, nema crvenila i ne zahtevaju period oporavka, već klijent nastavlja sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Zakažite svoje potpuno besplatne konsultacije i besplatan pregled kože DepilConcept aparatom za pregled i stanje kože kako biste dobili personalno rešenje i započnite borbu sa aknama još danas.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept