skip to Main Content

Tretman fototerapije kože

Pri tretmanu fototerapije kože koristimo inovativnu tehnologiju DepilConcept brenda.

DepilConcept aparat radi po principu selektivne fototermolize, a to znači da svetlosna energija kada se pretvari u toplotnu energiju, prepoznaje kolagen i elastin, podgreva ih, aktivira i podstiče njihov rad. Na taj način, koza se na potpuno prirodan način obnavlja, podmlađuje, dobija svezinu i ujednačenu teksturu.

S obzirom da DepilConcept tehnologija poseduje polihromatsku svetlost, fototerapijom je moguće tretirati različite promene na koži: bore, akne, rozaceu, paučaste kapilare, hiperpigmentaciju i to je bezbedan i efikasan tretman, kako za tretiranje kože lica, tako i za kožu dekoltea, leđa i svih drugih delova tela.

Tretman traje 45 minuta i ne zahteva period oporavka, što je sjajna vest za sve one koji nemaju previše slobodnog vremena, pa se odmah nakon tretmana mogu vratiti dnevnim obavezama i aktivnostima. Pri tretmanu se koriste isključivo preparati DepilConcept brenda, prilagođeni za svaki tip kože ponaosob.

Nakon što naše stručno i sertifikovano osoblje izvrši konsultacije i pregled kože, započinje se sa tretmanom. Sam tretman se sastoji iz 4 faze:

1. Čišćenje

💧Skidanje šminke i površinske nečistoće Hidracare gelom.
💧Hidracare tonik skuplja preostalu nečistoću i vraća PH vrednost kože. Veoma je važno da napomenemo da Hidracare tonik ne sadrži alkohol i samim tim ne isušuje kožu.
💧UltraSkin tretmanom na potpuno neinvazivan način, bez ceđenja i iglica, čistimo najdublje slojeve kože. Takođe, blaga galvanska energija podstiče i ubrzava cirkulaciju, pa koža postaje prokrvljena, dobija svežinu i postaje punija i jedrija.

2. Fototerapija
Pri tretmanu fototerpije na kožu se stavlja gel za ultrazvuk koji je isključivo na bazi vode i ne može da izazove iritacije, a prirodno hladi kožu i služi kao odličan provodnik visokopulsirajuće svetlosti kako bi je koža što bolje upila. Osobolje koje sprovodi tretman, na osnovu prethodnih konsultacija sa klijentom, odabira program na aparatu koji se prilagođava svakom klijentu ponaosob i pristupa se fototerapiji. Osećaj koji klijent ima tokom tretmana je blaga toplota na mestima gde se ispaljuje implus. Tretman je veoma prijatan i opuštajuć.

3. Revitalizacija
Nakon prethodna 2 koraka, najbolje što može Vaša koža da doživi je DepilConcept maska. Koža je prethodno očišćena, pripremljena, pore su otvorene i na taj način može da upije sve hranljive sastojke maske prilagođene za konkretan tip kože. Sve DepilConcept maske su bogate i kremaste strukture. Potpuno je organska sa kombinacijom različitih biljaka i antioksidanata, bez parfema i parabena. Nakon maske nestaje svako crvenilo, cak i kod najosetljivije kože.

4. Ishrana kože
Poslednji korak je šlag na torti, jer tad stavljamo kremu/fluid odabran iz linije namenjene za konkretan tip kože koji se tretira. Sve kreme DepilConcept brenda su organskog porekla, sadrže ekstrakte morskih algi, biljaka i potpuno su bez parfema i parabena.

Koža je nakon tretmana nahranjena, jedra i regenerisana. Mnogi klijenti opisuju osećaj nakon tretmana kao da smo im ubrizgali litar vode u kozu, jer osećaju svežinu i punoću, a sve to na potpuno prirodan i neinvazivan način.
Ovaj neoperativan i neinvazivan tretman pogodan je za sve tipove kože i za lečenje konkretnih promena na koži, ali je namenjen i za normalnu, zdravu i neproblematičnu kožu radi redovne nege i održavanja, jer svi dobro znamo da koža pamti sve što činimo za nju. Takođe, pogodan je i za klijente različitih starosnih dobi, od tinejdžera koji žele da se reše akni, do klijenata sa zrelom kožom sa već nastalim borama.

A sada veoma važno pitanje: Da li ste u skorije vreme učinili nešto lepo za svoju kožu? Niste? Pravo je vreme da se to promeni! Isprobajte DepilConcept fototerapiju lica i koža će Vam biti zahvalna!

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept