skip to Main Content

Tretman epilacije u DepilConcept centrima

Ne znamo da li ste znali da je DepilConcept brend jedini brend na našem tržištu koji ima sopstvenu tehnologiju za epilaciju, i to ne jednu nego dve: Laser i IPL/SHR. Ono što nas takodje izdvaja jesu i posebni protokoli rada koji se razlikuju od svih do sada poznatih protokola na našem tržištu koji se nisu menjali već četvrt veka.


Većina salona i poliklinika pruža konsultacije pre prvog tretmana, koje nisu obavezne i sve se svodi na procenu stanja Vaše dlake, tj broja dlaka. Mi obavljamo obavezne konsultacije na kojima prolazimo kroz Vašu detaljnu anamnezu, popunjavamo Vaš lični karton koji dalje prati sve Vaše tretmane. Takodje Vas upoznajemo sa brendom kao i estetskim centrom i aparatima koje možete na licu mesta testirati pre započinjanja tretmana.


Kada se odlučite za tretman, kupujete DepilConcept Set za klijenta u kome se nalazi sve što Vam je neophodno za tretman epilacije, kao i negu kod kuće naredna dva dana nakon tretmana. U setu se nalazi: brijač konstruisan za skraćivanje dlačica za tretmane epilacije (skraćuje dlačicu na tačnu dužinu, ne stvara posekotine i nema gela kako ne bi iritirao kožu). U Setu se nalaze i zaštitne naočare koje se koriste u toku tretmana, koje su samo Vaše i time izbegavamo da delite naočare sa drugim klijentima iz higijenskih razloga. I na kraju, u Setu je i DepilConcept gel za negu epilirane kože koji koristite dva dana pre i dva dana posle tretmana.


Sledeći korak je odlazak u jednu od kabina u zavisnosti od toga za koju tehnologiju ste se odlučili. Poželjno je na prvi tretman doći sa dlačicama kako bismo znali kakvo je zapravo stanje. Naši terapeuti će skratiti dlačice na prvom tretmanu, a na svaki sledeći tretman dolazite baš kada nove dlačice krenu da rastu na dužini od najviše 1mm. U DepilConcept centrima, razmak izmedju tretmana je kraći nego u drugim salonima i poliklinikama.

Da li ste se ikad zapitali zašto je oduvek razmak izmedju tretmana 6-8 nedelja. Upravo zato što su tretmani epilacije bili izuzetno skupi i za većinu populacije nije bilo izvodljivo da dolaze na kraći period. Biološki gledano, taj razmak izmedju tretmana je preveliki, jer tretirane dlačice mnogo ranije otpadnu i nove već uveliko rastu i samim tim se kasni sa tretmanom. DepilConcept brend zbog broja franšiza u svetu i kod nas, ima tu mogućnost da ponudi prihvatljivu cenu tretmana i da kod nas razmak izmedju tretmana bude kraći, kako bismo ispoštovali ciklus rasta dlake i postigli brze i bolje rezultate. Našim razmakom izmedju tretmana, nećete imati potrebu da brijete dlačice kod kuće.

Sledeći korak je stavljanje gela u tanjem sloju kako bi ohladio kožu i služio kao dodatna zaštita. Kod nas sam tretman epilacije ne traje dugo, jer i Laser i IPL/SHR koriste veci broj impulsa u sekundi, pa samim tim štedimo Vaše vreme. Najduže traje tretman epilacije nogu od 30-45 minuta, dok za sve ostale regije dužina trajanja tretmana je od 5-20minuta.


Tokom celog tretmana osećate toplotu, a na najosetljivijim delovima blago peckanje. Posebna pogodnost je što na svim našim aparatima imamo 3 talasne dužine, pa možemo podešavati protokole za svakog klijenta posebno u zavisnosti od toga da li je dlaka jaka, debela i crna ili je pak tanka i paperjasta. Takodje, imamo opcije za svih 6 fototipova, pa možemo tretirati i svetlu kožu, kao i onu tamnu, preplanulu i crnu kožu, što Vam omogućava da tretmane epilacije možete raditi i tokom leta bez bojazni od opekotina.

Nakon tretmana, koža se potpuno očisti, nanosimo DepilConcept gel za negu epilirane kože i obavezno zakazujemo sledeći tretman po preporuci teraputa koji tačno zna kada će Vaša dlaka biti spremna za sledeći tretman. Važno je napomenuti, da ne možemo uraditi sve sami, pa tako je neophodno da i klijent bude istrajan i disciplinovan. Važno je da na tretman dodjete istuširani, bez kreme za telo i dezodoransa(ukoliko radimo pazuh), da ne idete posle tretmana na trening i neku jaku fizičku aktivnost, da se ne sunčate 5 dana pre i 5 dana posle tretmana, da na tretman dodjete u komotnoj i pamučnoj odeći i dva dana nakon tretmana da koristite DepilConcept gel za negu epilirane kože koji će hidrirati Vašu kožu i pomoći da dlačice brže ispdanu.

Zakažite još danas svoje besplatne konsultacije, besplatno testirajte obe tehnologije za epilaciju i proverite zašto jedini nudimo pisani sartifikat garancije rezultata.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept