skip to Main Content

Rešite se tamnih fleka na koži uz pomoć potpuno prirodnih metoda

Pokrećemo temu koja za mnoge od vas nije prijatna, a to su tamne fleke na preponama ili unutrašnjoj strani butina.

Često čujemo od klijenata da ih je sramota zbog toga kada treba da se skinu u kupaći ili kada treba da dođu na tretmane epilacije, pa čak i u trenucima kada su sami sa partnerom.

Stanje kože koje imate se stručno naziva Akantoza i odlikuje se tamnom kožom na vašim preponama i unutrašnjom stranom butina.
Uglavnom se javlja kod ljudi sa tamnom kožom i kod gojaznih osoba usled znojenja.

Ukoliko vaša koža ima tamnu boju i primećujete da postaje smeđa, mekša i deblja nego obično, a mesto na kojoj se pojavila promena nije bolno, ali ponekad može izazvati iritaciju i svrab, onda je reč o Akantozi.

Savetujemo vam 4 potpuno prirodne metode uz pomoć kojih ćete sebi pomoći i posvetleti tamnu kožu na pomenutim delovima:

1. Krastavac, sok limete i kurkuma

tamne mrlje na telu - preponama

Pomešajte pomenute sastojke i nanesite smesu na ugroženo područje. Takođe možete krastavac utrljati direktno na ugrožena područja. To možete činiti svaki dan.

2. Soda bikarbona

tamne mrlje na telu - preponama

Pomešajte 1 deo vode i 3 dela sode bikarbone da stvorite gustu pastu. Nanesite smesu na ugroženo područje, ostavite da se osuši, a zatim isperite. Praktikujte dva puta nedeljno.

3. Aloe vera

tamne mrlje na telu - preponama

Aloe vera je izuzetno bogata agentima za prevenciju raka i sadrži mnoge sastojke koji mogu da poprave ćelije kože. Nanesite malo Aloe vera gela na zatamnjene oblasti i ostavite da odstoji 20 minuta. Operite površinu vodom nakon toga. Ovaj tretman praktikujte svakodnevno.

4. Limun

tamne mrlje na telu - preponama

Limun je prepun vitamina C i može vam pomoći i eliminisati mrtve ćelije kože, pa čak i poboljšati tonus kože. Nanesite sok od limuna na ugroženo područje. Pustite ga da odstoji 20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Zaključak:

Na kraju, veoma je važno da naglasimo da koji god postupak izaberete morate biti uporni i istrajni, jer ni tamna mrlja se nije pojavila preko noci pa preko noći neće nestati i nadamo se da će vam ovi praktični saveti pomoći. Budite slobodni i javite nam ukoliko ste se izborili sa Akantozom uz pomoć jednog od naših saveta.

Written by:
Irma Kasavica, trening menadžer brenda DepilConcept