skip to Main Content

Fototerapija tela

Stres, zahtevna fizička aktivnost, prirodni proces starenja, kao i neka zdravstvena stanja troše naša tela i rezultiraju vidljivim problemima na koži koji mogu da naruše zdravo samopouzdanje i opšto fizičko i psihološko dobrostanje.

Fleke, akne i mrežaste vene su neka od stanja koja mogu da se pojave, i u DepilConceptu možete da pronađete mnoštvo fototerapijskih tretmana koji Vam omogućavaju efikasno rešavanje ovih problema.

MREŽASTE VENE

Mrežaste vene su mali krvni sudovi vidljivi na koži, a izgledaju kao vrlo tanke niti plavičaste, crvenkaste ili čak ljubičaste boje. Njihovo pojavljivanje je posledica slabljenja strukture koja čini zid vena i može biti podstaknuto mnogim faktorima, kao što je sedeći stil života, gojaznost, stalna izložena tolploti, kao i drugi. Krhkost kapilara može da bude povezana i sa starenjem, jer ovaj proces čini vene osetljivijima i tanjima, zbog slabije cirkulacije krvi.

Korišćenje intenzivnog pulsirajućeg svetla za tretiranje mrežastih vena pokazalo je odlične rezultate, ne samo u slabljenju, nego i u potpunom uklanjanju vidljive oslabljenosti vena. Primena spektra intenzivnog pulsirajućeg svetla omogućava vazodilataciju i povećava protok krvi, uklanjajući mrežaste vene i povezane simptome, kao što su teške noge, bol i umor, i izbegavajući napredovanje ovog stanja u proširene vene, što je pravi rizik za vaše zdravlje.

Ne postoji određeno pravilo za set tretmana. U proseku, potrebno je da se uradi 10 tretmana u toku nedelje.

FLEKE

Češće sa javljaju na licu, ali fleke mogu da se pojave i na drugim delovima tela, kao što su šake, ruke i grudi. Mnoštvo faktora može da izazove smanjenu proizvodnju melanina, kao što je prevelika izloženost suncu, korišćenje kontraceptivnih pilula ili antibiotika, dijabetes, problemi sa štitnom žlezdom, kao i nasledni problemi, koji utiču na samopuzdanje i samopoštovanje.

Kada se fleke pojave, ujednačenost kože se menja, dajući stariji i nezdrav izgled. Ova situacija podrazumeva stalnu nelagodu i potrebu za prikrivanje nesavršenstava, stvarajući inhibicije i uznemirenost.

Fotorejuvenacija intenzivnim pulsirajućim svetlom omogućava obrtanje procesa nastajanja fleka, stimulisanjem obnove ćelija. Nakon tretmana, višak melanina upija svetlo emitovano na fleke i pretvara ga u toplotu. Ova konverzija eliminiše pigmentirane ćelije bez oštećenja kože i homogenizuje kožu, eliminišući lošu pigmentaciju, poput pega, fleka od sunca, fleka nastalih starenjem, i druge.

Broj neophodnih tretmana će zavisiti od vremena i dubine mesta koje treba da se tretira i biće ukazano nakon specijalizovane procene.

AKNE

Iako su uobičajenije na licu, akne mogu da se pojave i na drugim delovima tela, poput ruku, grudi i leđa. Smatraju se upalnim procesom izazvanim hormonskim promenama koje povećavaju stimulaciju sebuma preko lojnih žlezda, i zato akne rezultiraju pojavom bubuljica, plikova ili mitesera koji mogu da ostave ožiljke na koži. Pojava akni lako može da dovede do nelagode ša čak i emotivnih problema, tako da njihovo tretiranje, osim što poboljšava izgled kože, takođe i unapređuje samopouzadnje.

Korišćenje pulsirajućeg svetla za tretiranje akni je izuzetno efikasno, jer eliminiše bakteriju koja izaziva ove upale, a koja je veoma osetljiva na svetlost. Ovaj tretman smanjuje upalni i infektivni proces akni, poboljšava izgled kože, a dovoljno korišćenje tretmana čak omogućava potpuno uklanjanje bakterije, čime se izbegava ponovni početak infekcije.

Ne postoji određeno pravilo za set tretmana, jer zavisi od veličine problema akni. U proseku, potrebno je uraditi 10 tretmana u toku nedelje, nakon čega će uslediti tretmani održavanja. Nakon tretmana, crvenilo će nestati, upalni proces izazvan aknama ći biti pod kontrolom i proizvodnja sebuma će biti smanjena i uravnotežena.

Back To Top