skip to Main Content

Fototerapija lica

Svakodnevno izlaganje lica različitim agresijama okruženja kao i internim faktorima ljudskog tela, često rezultira u neravnoteži kože. Najčešći rezultat su fleke, akne, rozacea, masna koža, dehidrirana koža i opuštena koža.

U DepilConceptu postoji više fototerapija koje omogućavaju rešavanje ovih problema efikasno.

BORE I OPUŠTENA KOŽA

Bore i opuštena koža su jedni od prvih vidljivih znakova starenja, pojavljujući se uglavnom na licu.

Sa godinama, ćelije počinju da se razgrađuju, i zbog toga smanjuju proizvodnju kolagena i elastina, koji su odgovorni za čvrstinu i elastičnost kože. Osim prirodnog starenja, postoje i faktori koji podstiču razgradnju kože lica, poput pušenja, velike izloženosti suncu, upotreba nekih lekova, nedostatak hidratacije, među mnogim drugima.

Fotorejuvenacija (Fotopodmlađivanje) DepilConcepta dozvoljava da se kroz primenu pulsirajućeg svetla tretiraju ili čak spreči nastajanje ovih problema, korišćenjem raznih procesa dubinske hidratacije. Pulsirajuće svetlo se, kada prodire u kožu, pretvara u toplinu, što za rezultat daje povećanu mikrocirkulaciju i izaziva ubrzano povećanje broja ćelija. Rezultat ovog procesa je povećana proizvodnja elastina i kolagena, čime se poboljšava izgled kože i dopušta ponovno stvaranje mlađe kože. Rezultati su povećana elastičnost, čvrsta koža i ujednačen ten lica.

Promene postaju vidljive već nakon prvih tretmana, a nakon serije tretmana postoji drastična redukcija procesa starenja kože, bora i proširenih pora, kao i vraćanje elastičnosti. Postoji poboljšanje opštog stanja kože – postaje mlađa, ujednačenija, zdrava i sjajna.

Ne postoji određeno pravilo za set tretmana. U proseku, potrebno je uraditi 10 tretmana u toku nedelje.

FLEKE

Trenutno, jedna od najvećih estetskih briga je pojavljivanje fleka na koži. Najrasprostranjenije, one koje su tamnije, se uglavnom pojavljuju na licu i najviše su povezane sa izloženošću suncu i starenju, ali ima i drugih uzroka, kao što je upotreba nekih lekova (kontracepcije, antibiotika…), upotreba neprimerene kozmetike, hormonski poremećaj, dijabetes, problemi sa štitnom žlezdom i neki nasledni problemi.

Fleke sa sobom nose konstantnu neprijatnost i potrebu za prikrivanjem nesavršenstava, uzrokujući radnje koje daju osećanje nelagode, nedostatka samopouzdanja i samopoštovanja.

DepilConcept fotorejuvenacija  sa pulsirajućim svetlom dopušta stimulisanje obnove ćelija i čini ten ujednačenijim i sjajnijim. Nakon tretmana, višak melanina upija svetlo emitovano na fleke i pretvara ga u toplotu. Ova konverzija eliminiše pigmentirane ćelije bez oštećenja kože i homogenizuje svu kožu vraćajući joj ujednačenu boju.

Sa intenzivnim pulsirajućim svetlom, možete da eliminišete svaku benignu pigmentaciju kože, poput pegica, fleka od sunca, fleka nastalih starenjem, kao i druge.

Broj neophodnih tretmana će zavisiti od vremena i dubine mesta koje treba da se tretira i biće ukazano nakon specijalizovane procene.

AKNE

Akne su upalna bolest kože koju uzrokuju hormonske promene koje povećavaju stimulaciju sebuma preko lojnih žlezda, i time se zatvaraju pore. Rezultat su bubuljice, plikovi i miteseri koji mogu da naprave ožiljke na koži, u većini slučajeva na licu. Pojavljivanje akni može lako da izazove nelagodu, čak i emocionalne probleme, tako da njihovo tretiranje, osim što poboljšava izgled kože, takođe i unapređuje samopouzadnje.

Korišćenje pulsirajućeg svetla za tretiranje akni je izuzetno efikasno, jer je bakterija koja izaziva ove upale veoma osetljiva na svetlost. Uklanjanje ove bakterije smanjuje upalni i infektivni proces akni, poboljšava izgled kože, a dovoljno korišćenje tretmana čak omogućava potpuno uklanjanje bakterije.

Ne postoji određeno pravilo za set tretmana, jer zavisi od veličine problema akni. U proseku, potrebno je uraditi 10 tretmana u toku nedelje, nakon čega će uslediti tretmani održavanja. Nakon tretmana, crvenilo će nestati, upalni proces izazvan aknama ći biti pod kontrolom i proizvodnja sebuma će biti smanjena i uravnotežena.

ROZACEA

Rozacea se manifestuje kao trajno crvenilo izazvano širenjem malih krvnih sudova koji postanu vidljivi na površini kože, posebno na obrazima, nosu, čelu i bradi. To je stanje koje se uglavnom vremenom pogoršava, ako se ne tretira, i postaje sve vidljivije i stvara osećaj peckanja i nelagode na licu.

Uz ovo, rezultira i niskim samopouzdanjem i može čak da ima psihičke posledice.

Primena blic fototerapije kod ovog stanja dopušta da se energija koju emituje ovaj tretman apsorbuje u krvi, što stvara grejanje i zgrušavanje sudova, dok emitovana toplota izaziva vazodilataciju, povećavajući protok krvi. Nakon nekoliko nedelja kapilari se resorbuju i vidljivi simptomi ovog problema nestaju, kao i povezana nelagoda.

Ne postoji određeno pravilo za set tretmana. U proseku, potrebno je da se uradi 10 tretmana u toku nedelje.

Back To Top